Η Δ΄ τάξη γνωρίζει τους "Οργανούληδες"!

Την Τετάρτη 19/10/2022, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης με τις δασκάλες τους Κατερίνα Κοσμά και Ελίνα Καλέση και με τη δασκάλα παράλληλης στήριξης Κατερίνα Λασκαρίδου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση "Οργανούληδες". 

Οι Οργανούληδες ήρθαν για ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τα παιδιά με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο για την αξία της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης και να μοιράσουν συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας μας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε από την Αγγλία και ταξιδεύει ήδη σε Σκωτία και Καναδά, ήρθε και στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στις δράσεις και παρεμβάσεις των προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την κα Γιούλη Μενουδάκου, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), η οποία παρουσίασε τους Οργανούληδες, να παίξουν ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό κουίζ ερωτήσεων με τα υπόλοιπα σχολεία που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και να θέσουν τις απορίες τους. Μαζί μάθαμε πως ο σκελετός ενός ενήλικα ανθρώπου αποτελείται από περίπου 200 οστά, πως ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου 20.000 φορές τη μέρα και πως η ανθρώπινη καρδιά χτυπάει περίπου 100.000 φορές τη μέρα! Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν τα όργανα που τους εντυπωσίασαν περισσότερο. Οι ζωγραφιές τους θα σταλούν στο Ίδρυμα Ωνάση.

Γιατί το μέσα μας είναι που μετράει (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

class1

class2

class3

Βασιλική

Δημήτρης 

Μιράντα

Κωνσταντίνος Χ

Δημήτρης 2

Γιώργος

Κωνσταντίνος Χ.2

Μαρία

Νίκος

Orgamites

 

Additional information