eTwinning

Πρόγραμμα etwinning στα γαλλικά

Συμμετοχή του τμήματος γαλλικών της ΣΤ στο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο:

Festivités(fr)/Festividades (pt)/ Fiestas (es) Festivities (en)

 
Συμμετέχουμε με πολλή χαρά σε ένα πρόγραμμα που από μόνο του είναι μία γιορτή (ή μήπως πολλές;). Η παρέα είναι μεγάλη!  Τρία σχολεία από Πορτογαλία, δύο από Ισπανία , τρία από Τουρκία, δύο από Γαλλία, ένα από Ολλανδία, ένα από Τυνησία, ένα από Ρουμανία, ένα από Πολωνία και δύο από την Ελλάδα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα αυτό.
Κάθε χώρα θα παρουσιάσει τους δικούς της εορτασμούς θρησκευτικούς και κοσμικούς κι έτσι έχουμε να μάθουμε πολλά αλλά και να παρουσιάσουμε σε ένα μεγάλο κοινό τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. 
 
Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη γαλλική γλώσσα σαν όχημα για ένα ταξίδι στα έθιμα και τις παραδόσεις των συμμετεχόντων χωρών και έτσι με τον καλύτερο τρόπο θα αναδειχθεί η σημασία της γλωσσομάθειας για την επίτευξη της επικοινωνίας και της ανταλλαγής μεταξύ των λαών.
 
Η δασκάλα των Γαλλικών
 
Χριστίνα Χατζηπαντελή

Απονομή βραβείων σχολείων eTwinning

eTwinning School Label 2018-19

Νέα διάκριση για το σχολείο μας!!!

Η απόκτηση του τίτλου: eTwinning School Label 2018- 2019
από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, ως αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε σχολικό επίπεδο.

Περισσότερα με την επίσημη ανακοίνωση....

Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτεργάτιδα Μαίρη Κολέτα, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τα τελευταία χρόνια υλοποιούν τα προγράμματα e Twinninig, αλλά και σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που με τις δράσεις τους έθεσαν τις βάσεις και κατάφερε το σχολείο να πληροί όλα τα αντικειμενικά κριτήρια επιλογής για τη διάκριση!!! 
Η διάκριση μεγάλη και η χαρά μας απερίγραπτη!!!

 

Dear Maria Koleta

Congratulations on the success of your school obtaining the award of the eTwinning School Label 2018- 2019. It is a great achievement by all the eTwinning team in your school and an example to all schools in the eTwinning Community.

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week. There will be an special press release about the award at European level and the news will also be on the Erasmus + Facebook page.

The eTwinning School Label (here attached) may be used by you on your website, your profile, publications etc.

Around the same time a special pack will come to your school with some special items in it for both teachers and pupils.

Once again congratulations as the first set schools to receive this new award, a wonderful achievement

The eTwinning Team

" Nous voilà! " eTwinning

Τα τμήματα γαλλικών του σχολείου μας συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning συμπράττοντας με το δημοτικό σχολείο  Ecole Arenc Bachas της Μασσαλίας (Γαλλία) στο έργο με τίτλο: " Nous voilà! ". Σκοπός του έργου αυτού είναι να συνδέσει τους μαθητές των δύο χωρών, να τους δώσει την ευκαιρία να συνομιλήσουν για την καθημερινότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους και τη σχολική ζωή τους προκειμένου να εντοπίσουν διαφορές και ομοιότητες. Είναι επίσης μια ευκαιρία να διδαχθούν οι μαθητές το σεβασμό και την ανεκτικότητα, προωθώντας τον διαπολιτισμικό διάλογο μεταξύ των χωρών.

Ήδη από τα πρώτα βήματα του έργου τα οφέλη στους μαθητές που συμμετέχουν είναι προφανή και πολυδιάστατα. Η συμμετοχή σε μία δράση του eTwinning αποτελεί ένα σημαντικό άνοιγμα της σχολικής τάξης στον κόσμο και την κοινωνία καθώς δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να μιλήσουν για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και να μάθουν την πραγματικότητα που βιώνουν συνομήλικοί τους σε μια άλλη χώρα. Οι μαθητές έχουν την πρόκληση να ανταποκριθούν στις ανάγκες της επικοινωνίας και το γεγονός αυτό τονώνει σημαντικά τα κίνητρα μάθησης που έχουν.

Η δασκάλα των γαλλικών

Χριστίνα Χατζηπαντελή

 

Escape Room - Δωμάτιο απόδρασης

Στα δωμάτια απόδρασης του Brain game βρέθηκαν οι μαθητές της Στ΄τάξης την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, παίζοντας και διασκεδάζοντας, στα πλαίσια του etwinning προγράμματος που υλοποιούν στην Αγγλική Γλώσσα, με την εκπαιδευτικό Μαίρη Κολέτα, συνοδευόμενοι και από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων Τζιβόγλου Ρούλα και Γκλιάο Κώστα. Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό της Γαλλικής Γλώσσας Χατζηπαντελή Χριστίνα για τη διαμεσολάβησή της.

Διαβάστε περισσότερα: Escape Room - Δωμάτιο απόδρασης

Additional information