Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας

Ένα εξαιρετικό project ολοκληρώθηκε την εβδομάδα αυτή!!!

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού βιβλίου η εβδομάδα 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου αφιερώθηκε στο Παιδικό Βιβλίο.

Η Υπεύθυνη της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης κα Ρούλα Τζιβόγλου, με την αγάπη και το ζήλο που τη διακρίνει, κάνοντας διάφορες δράσεις, καλλιέργησε τη φιλαναγνωσία στους μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης, ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων τάξεων για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

Οι μικροί μας μαθητές επεξεργάστηκαν τα φετινά μηνύματα της Διεθνούς Οργάνωσης βιβλίων για τη νεότητα. Γνώρισαν τους Έλληνες παραμυθάδες από τον Αίσωπο ως τον Τριβιζά, αλλά και τον νεότερο Χρήστο Μπουλώτη. Επικεντρώθηκαν στα παραμύθια με καλούς και κακούς λύκους, με νεράιδες και τέρατα και παρουσίασαν τα αγαπημένα τους βιβλία. Παρακολούθησαν ταινίες και μυήθηκαν στη διαδικασία δημιουργίας ενός βιβλίου από τη σύλληψη της ιδέας ως τη διάθεσή του στο βιβλιοπωλείο.

Ολοκληρώνοντας εξέφρασαν τα δικά τους θετικά συναισθήματα. Βασιζόμενοι στην ιδέα της μαθήτριας του Β1 τμήματος Κατερίνας Ζαφείρη, φιλοτέχνησαν τη δική τους αφίσα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ως επίλογο των δράσεων αυτών.

Συγχαρητήρια σε όλους για τις εξ αποστάσεως όμορφες δράσεις της Εβδομάδας Φιλαναγνωσίας!!! Ευχόμαστε σύντομα δια ζώσης...

 

Additional information