Συμμετοχή στην 1η Γαλλοελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας στη Γαλλία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, από 1 έως 6 Φεβρουαρίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνουν την 1η διαδικτυακή Γαλλοελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα και προσφέρουν στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και Λύκεια εικονικές συναντήσεις με έλληνες και γάλλους αθλητές υψηλού επιπέδου και Ολυμπιονίκες.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στη διοργάνωση αυτή και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές από τα τμήματα γαλλικών των τάξεων Ε και ΣΤ θα συνομιλήσουν με τον Angelo Constantin Tsagarakis, θέτοντας και τις δικές τους ερωτήσεις. Ο Τσαγκαράκης έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, με τους Oregon Beavers και στο Cal Poly Pomona, με τον Cal Poly Pomona Broncos.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους παίκτες 3x3 στη διεθνή σκηνή, υπήρξε μέλος και αρχηγός της γαλλικής εθνικής ομάδας που αγωνίστηκε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 3x3 του 2017.

Εκπροσωπώντας τη Γαλλία σε διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ 2017 και 2018, ο Τσαγκαράκης κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε βολές μεγάλων αποστάσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017 στη Νάντη και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2018 στο Βουκουρέστι.

Ήταν επίσης ο καλύτερος γάλλος παίκτης FIBA με κατάταξη 3x3 για το έτος 2015.

#γαλλικά #Erasmus #partageons_ensemble_la_passion_pour_les_jeux

Additional information