ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ : Μικροί…Διακοσμητές!!!

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου οι μαθητές των τμημάτων Β’ και Δ’2 με τις δασκάλες τους Τάνια Περδίκη, Ελίνα Καλέση και Μυρτώ Νικολάου στο πλαίσιο των «Εργαστηρίων Δεξιοτήτων», γνώρισαν το επάγγελμα του διακοσμητή.

1

Ο κύριος Μπόλματης Μιχάλης στην εισαγωγή του μας εξήγησε τον ρόλο του διακοσμητή, με τι ακριβώς ασχολείται δηλαδή και ποιο είναι το αντικείμενό του. Μάθαμε καινούριες λέξεις και εκφράσεις όπως : «αισθητική», «διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων» και «γραμμικό σχέδιο».

Μιλήσαμε για τις απαιτούμενες δεξιότητες αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές. Κατανοήσαμε πως για την ολοκλήρωση ενός έργου συνεργάζεται με διάφορους τεχνίτες, με τον αρχιτέκτονα και τον πολιτικό μηχανικό. Διαχωρίσαμε το ρόλο του καθενός.

2

 Συζητήσαμε για τη «συναισθηματική διακόσμηση», πώς δηλαδή η διαμόρφωση των χώρων μας μέσω των χρωμάτων, των αντικειμένων, της κατανομής του φωτισμού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ψυχολογία μας. (το λεγόμενο «mood» που λέμε στην καθημερινότητά μας».

         Διότι πολλές φορές, ακόμη κι όταν δε συνειδητοποιούμε, το περιβάλλον μας ανάλογα με το χρώμα ή τη διακόσμηση που έχει μεταφέρει συναισθήματα, όπως : ηρεμία, χαρά, ασφάλεια ή αντίθετα θλίψη ή σύγχυση.

3 4

 

Στο τέλος οι μαθητές μας… έγιναν «Μικροί Διακοσμητές!» Έβαλαν τη φαντασία τους, συνδύασαν τα χρώματα που ήθελαν και διακόσμησαν τον… δικό τους χώρο που ήταν σε μορφή γραμμικού σχεδίου! Χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως…αυτό το επάγγελμα «είναι…διασκεδαστικό!»

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Μπόλματη Μιχάλη! 

 

Additional information