Παιχνίδια μέσα στον Χρόνο: Επίσκεψη της Δ΄2 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Παιχνίδια μέσα στον Χρόνο» εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου με πρώτο καλεσμένο τη Δ΄2 τάξη του Σχολείου μας με τη δασκάλα της Ελίνα Καλέση.

Οι μαθητές μας με την εμψύχωση και καθοδήγηση των αρχαιολόγων Ολυμπίας Νασιώκα και Σταμάτη Χατζητουλούση και της εικαστικού Τερψιχόρης Ξανθοπούλου εξοικειώθηκαν άμεσα με τις αίθουσες του Μουσείου.

 

Αρχικά, κάνανε ασκήσεις συγκέντρωσης…

1

 

Έπειτα, αναζήτησαν σε μικρές ομάδες εκθέματα που σχετίζονται με τον κόσμο των αρχαίων παιδικών παιχνιδιών…

5

 

Έπαιξαν με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών και εντόπισαν διαφορές και ομοιότητες με τα δικά τους παιχνίδια…

8

 

Και τέλος, αποτύπωσαν εικαστικά τις ιδέες τους σε γύψινες απομιμήσεις ίυγγας!

23

 

Παράλληλα οι μαθητές της Δ΄2 είναι η πρώτη μαθητική ομάδα που θα συμμετάσχει στο project που σχεδίασε η ομάδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου για τη συλλογή εποπτικού υλικού και παιχνιδιών από τις συλλογές των προπαππούδων, παππούδων και γονιών τους, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την περιοδική έκθεση που θα οργανωθεί, την πρώτη για τον νέο κύκλο ζωής του Μουσείου! Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας θα είναι και η συμμετοχή της τάξης μας στο Φεστιβάλ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας «Καλειδοσκόπιο Μαθητικής Δημιουργίας: Πολιτιστική κληρονομιά, ο κοινός μας τόπος».

25

Η αναμνηστική μας φωτογραφία!

26

 

 Δείτε εδώ όλες τις φωτο!!

 

Additional information