Επίσκεψη της Δ1 στο Λαογραφικό μουσείο Πολυγύρου

Την Παρασκευή 3/3 τα παιδιά του Δ1 ,στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος ,μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους Κοσμά Κατερίνα και Λασκαριδου Κατερίνα επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πολύγυρου.
Τα παιδιά είχανε τη δυνατότητα να δούνε από κοντά ένα διώροφο αστικό σπίτι (19ου και αρχές του 20ου αιώνα )που δώρισε ο κ Καραγκάνης ,πρώην δήμαρχος του Πολύγυρου για τον σκοπό αυτό.
Μέσα από την εξαιρετική ξενάγηση της κ Παυλίδου Χριστίνας και του κ Γ Βασιλακη τα παιδιά είδαν από κοντά και μάθανε για αντικείμενα της Λαογραφικής μας παράδοσης  όπως αγροτικά εργαλεία , έπιπλα,αντικείμενα καθημερινής χρήσης, σκεύη μαγειρικης ,αργαλειό, υφαντά,είδη ρουχισμού,αυθεντικές   στολές της ευρύτερης περιοχής του Πολυγυρου και πολλα αλλα τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση χάρη στη  φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Πολυγυρου ,η οποία έχει και την επιμελεια του μουσείου.
Τα παιδιά φύγανε ενθουσιασμένα από αυτή την επίσκεψη μας,αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις.
Τέλος ,ολοκληρώσαμε αυτή μας την περιήγηση περπατώντας μέσα από τα σοκάκια του παραδοσιακού- ιστορικού ιστού της πόλης μας!!!

Πατήστε εδώ για την γκαλερί

Additional information