Περιβαλλοντική εκπαίδευση στο δάσος Τσουκαλά

Περιβαλλοντική επίσκεψη στο περιαστικό δάσος του Πολυγύρου και στη ν κορυφή του Τσουκαλά πραγματοποίησαν την περασμένη παρασκευή 16-12-2022 οι μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του 1ου Δημ.Σχολείου Πολυγύρου, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Μαρία Κουλουμτούρη.

 IMG 6148 IMG 6186

Στο δάσος του Τσουκαλά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και τις ζώνες βλάστησης (δάσος κωνοφόρων και φυλλοβόλων, μεσογειακή βλάστηση). Έκαναν δράσεις προσανατολισμού στο πεδίο με πυξίδες, υπολόγισαν το υψόμετρο και την υγρασία.

IMG 6151 IMG 6156

Μέτρησαν την ηλικία των δέντρων, αναγνώρισαν ίχνη ζώων, αφουγκάστηκαν τους ήχους δάσους, μύρισαν βότανα και αγριολούλουδα της εποχής και γεύτηκαν τους καρπούς του δάσους (βατόμουρα,κούμαρα).

IMG 6159 IMG 6180

IMG 6174

Περπατώντας 7 χιλιόμετρα στο δάσος οι μαθητές της έκτης τάξης μελέτησαν επίσης την ανθρώπινη επίδραση στο οικοσύστημα του δάσους του Τσουκαλά, θετική (εξωκλήσια,βρύσες, μονοπάτια αντιπυρικά έργα) αλλά και ΑΡΝΗΤΙΚΗ, με πλήθος σκουπιδιών που περιελάμβαναν από μπουκάλια και πλαστικά μέχρι οικιακές συσκευές και έπιπλα...

IMG 6150

Τέλος έπαιξαν και χάρηκαν την επαφή με τη φύση που έχουμε όλοι ανάγκη, ιδιαίτερα τα παιδιά.

Additional information