3η Ποδηλατική Διαδρομή

Πραγματοποιήθηκε η 3η Ποδηλατική Διαδρομή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου, στα πλαίσια εορτασμού των Παγκόσμιων ημερών Ποδηλάτου και Περιβάλλοντος. Στόχος ήταν η προώθηση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας και απώτερος σκοπός η ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Οι μικροί ποδηλάτες βίωσαν μια μοναδική εμπειρία διανύοντας μια διαδρομή, μήκους 3 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τέρμα το σχολείο και σημείο προορισμού το άλσος της περιοχής Παναγίας, όπου έγινε μια ημίωρη στάση για σνακ και ξεκούραση. Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζαγγίλα Δημήτρη.

Με τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και της Τροχαίας Πολυγύρου ολοκληρώθηκε με πλήρη ασφάλεια η δράση αυτή. Η επικεφαλής Διοικήτρια Τροχαίας Αστυνόμος Β΄ κα Γουβαλάρη Σταυρούλα και η ομάδα αστυνομικών, με επαγγελματισμό και με τρόπο υποδειγματικό συνέδραμαν τους ποδηλάτες, αλλά και τους μαθητές του πεζοπόρου τμήματος, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία.

Το ποδήλατο, σύμβολο ελευθερίας- εγκλωβισμένο όμως ακόμη και σήμερα στις αυλές και στις αποθήκες, εισέρχεται στη ζωή του ανθρώπου στα 2 περίπου έτη (τρίκυκλο) και εγκαταλείπεται πολλές φορές στα χρόνια της νεότητας. Είθε οι μαθητές μέσα από τις δράσεις αυτές να αλλάξουν τρόπο σκέψης και φιλοσοφίας, εντάσσοντάς το στην καθημερινότητά τους, βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής.

Αρωγοί στη δράση αυτή η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το ΕΚΑΒ Τομέας Χαλκιδικής και οι χορηγοί

ΑΘΩΣ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ

ΓΑΒΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Bakery

FAMILY Super market

PhotoΠερικλής-Μάριος

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Πολυγύρου

Additional information