Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης

Ένα εξαιρετικό project ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο σχολείο μας!!! Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα έκλεισε με πλήθος δράσεων σε λογοτεχνικό, αθλητικό και εικαστικό επίπεδο. Με υπεύθυνη και συντονίστρια τη Ρούλα Τζιβόγλου, ως υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, συνεπικουρούμενη από τις εκπ/κούς Παράλληλης Στήριξης Γιάννα Χριστιανού και του Τμήματος Ένταξης Άννας Χαλκιά, καθώς και τους εκπ/κούς των τμημάτων και της Φυσικής Αγωγής οι μαθητές μας απέκτησαν βιώματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, στην εκπαίδευση και στον αθλητισμό. Με την ανάγνωση και επεξεργασία των βιβλίων:

Α και Β - Έλμερ, ο παρδαλός Ελέφαντας

Γ- Η Αργυρώ γελάει

Ε – Με τα μάτια της καρδιάς

ΣΤ και Δ – Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων

Ολοήμερο - Το κάτι άλλο

την παρακολούθηση ταινιών μικρού μήκους,τη συζήτηση, την κατασκευή εικαστικών έργων, τα παραολυμπιακά αθλήματα, τα παιχνίδια προσομοίωσης και άλλες βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στην αναπηρία,προβληματίστηκαν,κατανόησαν και αναγνώρισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία. Εξέφρασαν τα θετικά τους συναισθήματα, ενίσχυσαν το σεβασμό, την αποδοχή και την υποστήριξη, καλλιέργησαν στάσεις και διαπίστωσαν ότι με τη δύναμη της θέλησης τα άτομα με αναπηρία είναι ικανά να ξεπεράσουν το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στους μαθητές μας που ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό στις δράσεις αυτές!!!

Η ευαισθητοποίηση στην αναπηρία δεν περιορίζεται χρονικά, αποτελεί διαχρονικό στόχο του σχολείου μας, με συνεχείς αναφορές και δράσεις, ώστε οι μαθητές μας να εδραιώσουν μια θετική στάση ζωής απέναντι στην αναπηρία και τη διαφορετικότητα.

Additional information