Ατμοηλεκτρικό Εργοστάσιο - Βέροια

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, το ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω του ατμού από την καύση λιγνίτη ήταν το καλύτερο "πείραμα" για την κατανόηση του μαθήματος της ενέργειας και του ηλεκτρισμού.

Ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σταθμού και ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου, έχοντας την ευκαιρία να δουν τη λειτουργία των τριών μονάδων του, τα μηχανήματα, τους ταινιόδρομους, τους αποθέτες κ.ά, ενώ ταυτόχρονα έμαθαν για το σύστημα θέρμανσης της πόλης της Κοζάνης, με την εκμετάλλευση του ατμού που παράγεται. Ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο, τον ξεναγό - εργαζόμενο του εργοστασίου και το προσωπικό του εργοστασίου για την φιλοξενία τους.

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, εντυπωσιάστηκαν από τις εγκαταστάσεις της και πέρασαν ευχάριστα και επικοδομητικά το χρόνο παραμονής τους σ' αυτή. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, το 2009, ξεκίνησε τη λειτουργία του νέου της παιδικού τμήματος με το όνομα "Τα Μαγικά Κουτιά". Την κατασκευή του τμήματος χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ τo 2010  βραβεύτηκε με το Βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών, λαμβάνοντας ως έπαθλο το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων. Χαρακτηρίζεται ως πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να την επισκεφτείτε!!!

Additional information