Ανακατασκευή και αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό του Εργαστηρίου Πληροφορικής, το οποίο θα αποτελείται από τέσσερις σταθμούς εργασίας των έξι θέσεων για τους μαθητές, συνολικά 24 θέσεις, ένα σταθμό για τον εκπαιδευτικό και έναν σταθμό για την εκπαίδευση των μαθητών στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Το Εργαστήριο συνδέθηκε με την οπτική ίνα του ΟΤΕ εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών, με απόλυτη ασφάλεια και αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες. Την μελέτη, την κατασκευή και τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ο οποίος εκτός των άλλων πρόσθεσε και δύο ακόμη νέους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ πολύτιμη ήταν η τεχνογνωσία του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χαλκιδικής. Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια αναβάθμισης του εργαστηρίου μας από το Σύλλογο ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά με τη δωρεά δύο εκπαιδευτικών ρομπότ και δύο υπολογιστών.

Βρισκόμαστε στο μέσο περίπου αυτής της εξαιρετικά μεγάλης προσπάθειας, υψηλού κόστους, που στόχο έχει να έρθουν σε επαφή οι μαθητές μας με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στις νέες τεχνολογίες, κάνοντας ιδιαίτερα ευχάριστο και εποικοδομητικό το μάθημα της Πληροφορικής και ελπίζουμε πως σύντομα θα προχωρήσουμε στην δεύτερη φάση, που αφορά την κατασκευή και προμήθεια των επίπλων.

 

 

Additional information