Επίσκεψη στο Μουσείο Ύδρευσης

Επίσκεψη στο μουσείο ύδρευσης

                Με την τάξη μου επισκεφτήκαμε το μουσείο ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Εγώ και οι φίλες μου είχαμε  μεγάλη περιέργεια για την εκδρομή αυτή.

Εκεί μας είπαν πως το μουσείο αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα. Αυτό το είχα καταλάβει μόνη μου από νωρίς. Πώς είναι δυνατόν ένα συνηθισμένο μουσείο να έχει πηγάδια και μηχανές νερού;

Στην αρχή λοιπόν της επίσκεψής  μας είδαμε μόνοι μας τις μηχανές και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε τον τρόπο που δουλεύουν. Εμένα η αγαπημένη μου μηχανή ήταν η μηχανή που τη γυρνούσες με το χέρι σου σαν βίδα!

Ο ξεναγός( κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον ) ήταν  πάρα πολύ αυστηρός! Πρώτα μας έβαλε σε μια αίθουσα που έμοιαζε με σωλήνα, μας είπε κάποια πράγματα για την Ε.Υ.Α.Θ .  και είδαμε μια ταινία  με μια σταγονίτσα που μου έλυσε μια τεράστια απορία: «πώς φτάνει το νερό στο σπίτι μας;». Ύστερα είδαμε παράξενες μηχανές και μάλιστα κάποια στιγμή βάλαμε μια  από τις μηχανές να δουλέψει! Αργότερα ξανακάναμε ένα διάλειμμα κατά το οποίο είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ πιο πολύ τις μηχανές που είχα πει πριν. Μετά από το διάλειμμα γράψαμε ένα πανεύκολο «τεστ» που στην ουσία ήταν κάποιες ερωτήσεις για αυτά που είδαμε πριν. Έπειτα παίξαμε ένα παιχνίδι Δ1 εναντίον Δ2. ’Επρεπε να  πάρουμε νερό με μια μηχανή, να βάλουμε το νερό στο ποτήρι και τέλος να χύσουμε το ποτήρι στον κουβά. Νικούσε όποια ομάδα γέμιζε πρώτη τον κουβά της! Ενώ στην αρχή χάναμε και με διαφορά μάλιστα, καταφέραμε να τους νικήσουμε με τον εξής τρόπο: Ενώ είχαν ακουμπήσει τη νίκη, ένα αγόρι του Δ2 που ονομάζεται Λέανδρος άδειασε το ποτήρι με δύναμη και χύθηκε απ έξω όλο το νερό! Έτσι εμείς βρήκαμε την ευκαιρία και νικήσαμε!

Θα σας πρότεινα να πάτε στο μουσείο ύδρευσης γιατί είναι κατά αρχήν πολύ δημοφιλές, για παράδειγμα το 2007 επισκέφτηκαν το μουσείο 1.720 μαθητές! Επίσης  θα σας πρότεινα να πάτε επειδή μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας παιχνίδια, δοκιμάζοντας τις μηχανές και το πηγάδι όπως και να ξεναγηθείτε στο μουσείο.

                                                                                              Αθανασία Κατσιακιώρη 

Additional information