Σεισμός...

Η πρώτη εφαρμογή του σχεδίου  εκκένωσης του κτηρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα κάτω από πραγματικές συνθήκες, αφού έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε στις 9.20 το πρωί, με επίκεντρο 44 χλμ ανατολικά του Πολυγύρου, μεγέθους 3,3R. Το κτήριο εκκενώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με ιδιαίτερα συντονισμένες κινήσεις και χωρίς να καταγραφεί καμιά απολύτως αδυναμία στην εφαρμογή του σχεδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχεδιάγραμμα εκκένωσης του κτηρίου είναι αναρτημένο στο διάδρομο της δυτικής εισόδου του σχολείου μας. Ακόμη, οι γονείς των μαθητών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του κτηρίου, θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τον αύλειο χώρο του σχολείου και σε αυτή την περίπτωση κανείς από τους μαθητές δε θα αποχωρεί μόνος. 

Παλαιότερες αναρτήσεις

Προστασία από τους σεισμούς

Προετοιμάζοντας την οικογένειά μας για την περίπτωση σεισμού

Ενημερώνομαι για το σεισμό

82 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.....μαύρη επέτειος                   26 Σεπτεμβρίου 1932

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1932 ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Richter, έπληξε τη Χαλκιδική και κυρίως την Ιερισσό και το Στρατώνι.

161 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 669 τραυματίστηκαν. 4106 σπίτια καταστράφηκαν ενώ 3218 έπαθαν σοβαρές βλάβες.

Τα χωριά Γομάτι, Μεγάλη Παναγιά, Αρναία, Νέα Ρόδα, Στάγειρα, Παλαιοχώρι, Σιδηροπόταμος καθώς και πολλές μονές του Αγίου Όρους υπέστησαν μεγάλες βλάβες.

Οι δύο μεγαλύτεροι μετασεισμοί εκδηλώθηκαν στις 26-9-1932 (Μ=6,0) και στις 11-5-1933 (Μ=6,3).    Φωτογραφικό υλικό

 

Additional information