Ανοιχτή επιστολή

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ένα μεγάλο εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διάστημα αυτό, χάρη στην κοινή προσπάθεια όλων. Η αποκατάσταση - συντήρηση και βελτίωση των εξωτερικών χώρων του σχολικού μας συγκροτήματος.

Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, γιατί με τη δική σας ανοχή και ηθική υποστήριξη εκτελέστηκαν εργασίες, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, λαμβάνοντας βέβαια πάντοτε  τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών και των εργαζομένων (εκπ/κών και βοηθητικού προσωπικού) στο συγκρότημα.

Η ανάγκη συντήρησης των εξωτερικών όψεων του κτηρίου αποτελούσε αίτημα,  που όμως είχαμε πεισθεί πως δε μπορούσε να ικανοποιηθεί, εξαιτίας του μεγάλου κόστους και της  υφιστάμενης οικονομικής κατάστασης. 

Η ικανοποίηση όμως του αιτήματος  αυτού ήρθε απρόσμενα από δυο ανθρώπους, που λίγο  καιρό πριν, είχαν απλώσει και πάλι «χείρα βοηθείας» προς το σχολείο μας, ανακαινίζοντας τις αίθουσες των μικρών τάξεων. Ο Πρόεδρος της Κατασκευαστικής Εταιρείας «ΜΟΛΟΣ ΑΕΤΕ» κ. Γεώργιος Λαμπράκης και η αρχιτέκτονας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Δήμητρα Κόκκινου, ανέλαβαν και πάλι αφιλοκερδώς την εκτέλεση του έργου. Το προσωπικό της εταιρείας με την κατάλληλη τεχνογνωσία και «υπερβάλλοντας εαυτούς» κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο σε μικρό χρονικό διάστημα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η κα Δήμητρα Κόκκινου επιμελήθηκε των χρωμάτων και αφιέρωσε ατελείωτες ώρες επιβλέποντας τις τεχνικές εργασίες αποκατάστασης φθορών σε μάρμαρα, επιχρίσματα, μονώσεις, πλακόστρωτα αυλής, ελαιοχρωματισμού της εξωτερικής τοιχοποιίας, των κάγκελων, κ.ά.

Σε ανάμνηση αυτής της μεγάλης προσφοράς και ως ένα μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης, φυτεύτηκαν συμβολικά στο 1ο επίπεδο της αυλής δύο καλλωπιστικές δαμασκηνιές.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν επίσης, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι, οι γονείς κ. Ηλίας Καρανάσιος (εξεύρεση τμημάτων σκαλωσιάς), κα Άννα Μπασάκα (μεσολάβηση για τη διάθεση δύο εργατών της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής) και κ. Βαγιωνάς Παύλος (μεσολάβηση για τη διάθεση ενός εργάτη από την Εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι).

Τέλος, ένα ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Δημ. Κρημνιανιώτη για τις ιδιαίτερες εκπτώσεις στην αγορά των υλικών και τις διευκολύνσεις αποπληρωμής τους, μέσω των λειτουργικών επιχορηγήσεων του σχολείου μας. 

Από τη Διεύθυνση

Additional information