Τζιτζιμιτζιχοτζιριά

Την πολύχρωμη εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση της «Τζιτζιμιτζιχοτζιριάς» παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», που βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου και παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ». 

 

Στην «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά», η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μάς μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές. Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας...

Και όπως λέει η κύρια Πιμ:

«Και όμως το ουράνιο τόξο δε βγαίνει για πρώτη φορά, εμείς το έχουμε ξεχάσει, γιατί έχουμε να κοιτάξουμε ψηλά στον ουρανό από τότε που ήμασταν παιδιά ».

Additional information