Προστασία από τους σεισμούς

  

Σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική προστασία των Σχολικών μονάδων» πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής από τον αρμόδιο φορέα Αντισεισμικής Προστασίας ΟΑΣΠ, με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Π.Ε. Χαλκιδικής.

Το σεμινάριο στόχο είχε να ενημερώσει τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων για τον τρόπο αντιμετώπισης των συνεπειών της έκτακτης ανάγκης που δημιουργείται λόγω σεισμού, με ψύχραιμες και οργανωμένες ενέργειες που θα έχουν σχεδιαστεί και αποφασιστεί προσεισμικά, καθώς και να εμπλουτίσει τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις με νεότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Το σχολείο μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έχει συντάξει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και έχει κάνει άσκηση ετοιμότητας, η οποία θα επαναλαμβάνεται τακτικά με στόχο την εμπεδωση των ενεργειών. Υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο εκκένωσης του κτηρίου είναι αναρτημένο στο διάδρομο της δυτικής εισόδου του σχολείου μας. Ακόμη, οι γονείς των μαθητών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εκκένωσης του κτηρίου, θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τον αύλειο χώρο του σχολείου και σε αυτή την περίπτωση κανείς από τους μαθητές δε θα αποχωρεί μόνος. 

Προετοιμάζοντας την οικογένειά μας για την περίπτωση σεισμού

Παλαιότερη ανάρτηση

 

Additional information