"ΜΕ ΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"

  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής "ΜΕ ΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" παρακολούθησαν οι μαθητές της Δ΄τάξης την Πέμπτη 23 Μαΐου και οι μαθητές της Α΄τάξης και του Β2 τμήματος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της.

  

Τα παιδιά στο αγρόκτημα της σχολής επισκέφτηκαν το βουστάσιο παρακολουθώντας τη διαδικασία ταΐσματος και περιποίησης των ζώων, το αρμεκτήριο, όπου είχαν την ευκαιρία να “αρμέξουν” γάλα από ομοίωμα αγελάδας και το γαλακτομείο, όπου παρακολούθησαν την επεξεργασία του γάλακτος από την παστερίωση έως τη συσκευασία.

  

Στη συνέχεια στο εργαστήριο κατασκευών έφτιαξαν αφίσες και ετικέτες για την προώθηση των γαλακτομικών προϊόντων, ενώ κατά την επίσκεψή τους στο πρατήριο της σχολής τους ανατέθηκε η “έρευνα αγοράς” με βάση ημερομηνίες λήξης, συστατικά και σύνθεση, συσκευασίες και γραμμάρια.

  

Το πρόγραμμα ενθουσίασε τους μικρούς μαθητές που δυστυχώς στις μέρες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν βιώματα από τέοιου είδους διαδικασίες, όπως οι παλιότεροι.

 

Additional information