Τσικνοπέμπτη σήμερα...

Από νωρίς το πρωί σήμερα κάτι διαφορετικό «ψηνόταν» στις σχολικές αίθουσες, στους διαδρόμους και φυσικά στον αύλειο χώρο του σχολείου μας. Μάσκες, σερπαντίνες, στολές κυκλοφορούσαν παντού. Οι τάξεις στολίζονταν, οι διάδρομοι ομόρφαιναν και η μυρωδιά του τσικνισμένου κρέατος ούτε που σου άφηνε μυαλό για γλώσσα και μαθηματικά. Πώς να συμβεί βέβαια αυτό όταν και  σε όλη τη γειτονιά, εκτός της «κάπνας», ακουγόταν ζουρνάδες, μουσικές και αυτοσχέδιες ορχήστρες;

Ο Πολύγυρος με μακρά παράδοση στο καρναβάλι μπαίνει στο ρυθμό της Αποκριάς από σήμερα. Τα σχολεία και οι μαθητές δεν εξαιρούνται, αφού πρωτοστατούν σ’ όλες τις εκδηλώσεις. Αποκριάτικα πάρτι , παιδικές γιορτές «λαμβάνουν χώρα» παντού στην πόλη και φυσικά η κατάληξη όλων αυτών η συμμετοχή των σχολείων κάθε χρόνο στην καρναβαλιστική παρέλαση της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, όπου μικροί και μεγάλοι ενώνονται και σκορπίζουν το κέφι τους στους δημότες και στους επισκέπτες αυτής της πόλης. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έγκαιρα τις προηγούμενες μέρες μας «προειδοποίησε» ότι οι ψησταριές θα στηθούν και σουβλάκια θα μοιραστούν. Έτσι μέλη του Διοικητικού συμβουλίου και εθελοντές γονείς και παππούδες έβαλαν τις ποδιές και άρχισαν το ψήσιμο. Το κρύο και η βροχή δεν πτόησε κανέναν.

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημ. Σχ. Πολυγύρου.

Οι εκπαιδευτικοί οργάνωσαν με το κέφι τους το γλέντι και το γαϊτανάκι στήθηκε. Εσείς μπορείτε ν’ απολαύσετε τις φωτογραφίες.

Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.

Additional information