Ημέρα κατά της Βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση κατά της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής, κ.κ. Μπότσας Γ. και Κελεσίδης Β..

    

Μαθητές πολλών σχολείων του νομού είχαν την ευκαιρία να μετέχουν στην τηλεδιάσκεψη και να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν με αφορμή την Ημέρα κατά της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία.

Οι μαθητές της Ε΄και της Στ' τάξης του σχολείιου μας το πρώτο 2/ωρο παρακολούθησαν τις δράσεις των  μαθητών των σχολείων ΕΑΕΠ και στη συνέχεια, αφού συζήτησαν μεταξύ τους, συνδέθηκαν διαδικτυακά, έκαναν τις τοποθετήσεις τους γύρω από το θέμα  και παρακολούθησαν εκδηλώσεις των υπολοίπων σχολείων.

     

Ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική διαδικασία και μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με τους μαθητές των  άλλων σχολείων. Ευχαριστούμε πολύ τους Σχολικούς Συμβούλους για την προώθηση και εφαρμογή τέτοιων καινοτόμων  διαδικασιών και συγχαρητήρια  σε όλους όσους πήραν μέρος σ΄αυτή την εκδήλωση.

Πατώντας τους συνδέσμους μπορείτε να δείτε τις δράσεις των σχολείων ΕΑΕΠ που παρουσιάστηκαν.

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου

2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών

Δημοτικό Σχολείο Πευκοχωρίου

Δημοτικό σχολείο Ορμύλιας

Δημοτικό Σχολείο Ν.Μαρμαρά

Δημοτικό σχολείο Ν.Μαρμαρά-τραγούδι

1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μουδανιών

 

Additional information