Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο

6 Μαρτίου 2013- Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Σύνθημα του σχολείου μας φέτος:

"Βία;;; Δε φοβάμαι!!!"

Αυτή ήταν και η δράση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στο σχολείο μας, από τους μαθητές της Ε΄και της Στ΄τάξης, την ώρα της πρωινής προσευχής, ξαφνιάζοντας τους ανυποψίαστους μαθητές και προκαλώντας διάφορα συναισθήματα. Έτσι δόθηκε η αφορμή για την ανάδειξη του προβλήματος και την αντιμετώπισή του.

Την Τετάρτη 6/3 οι μαθητές της Ε΄και της Στ΄τάξης θα πάρουν μέρος στην τηλεδιάσκεψη  των Δημοτικών σχολείων της Κεντρικής και Νότιας Χαλκιδικής, που θα πραγματοποιηθεί από τους Σχολικούς Συμβούλους Π.Ε. της 1ης και της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής κ. Γ. Μπότσα και Β.Κελεσίδη.

Θα παρακολουθήσουν όλες τις δράσεις των σχολείων ΕΑΕΠ του νομού και θα τους δοθεί η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συμμαθητές τους  άλλων σχολείων, να τοποθετηθούν και να αναλύσουν  το θέμα από τη δική τους σκοπιά. Το εγχείρημα είναι πολύ τολμηρό, παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον και ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Το ερέθισμα όμως για την ενασχόλησή μας με το φαινόμενο αυτό, δόθηκε πέρυσι με τη συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους με θέμα: "Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία". Έτσι δημιουργήθηκε η ταινία:Μια καθημερινή ιστορία BULLYING, η οποία παρουσιάστηκε και συζητήθηκε σε αρκετές δράσεις-εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού πανελλαδικά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονιών και ολόκληρης της κοινωνίας.

Additional information