Επίσκεψη σε βυζαντινά μνημεία

Οι μαθητές του Ε2 τμήματος, την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφτηκαν το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Περιηγήθηκαν στις αίθουσες της παλαιοχριστιανικής εποχής, καθώς και της Μεσοβυζαντινής περιόδου. Με την βοήθεια της ξεναγού "μεταφέρθηκαν" στην καθημερινή ζωή του Βυζαντίου, θαύμασαν εικόνες και αντικείμενα.

Στη συνέχεια, περπατώντας και περνώντας από το Γαλεριανό συγκρότημα έφτασαν στο Ναό της Αγίας Σοφίας, που χτίστηκε τον 8ο αιώνα σε ρυθμό βασιλικής με τρούλο. Στην εκκλησία της Σοφίας του Θεού γνώρισαν την ιστορία του ναού, που ακολουθεί τα Κωνσταντινοπολίτικα πρότυπα, περιεργάστηκαν την πλούσια διακόσηση, η οποία έγινε την περίοδο της εικονομαχίας με ανεικονικά ψηφιδωτά και θαύμασαν τον εξωτερικό χώρο.

Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.

Περπατώντας, κατέληξαν στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης "Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά", ο οποίος θεμελιώθηκε  το 1891 και ολοκληρώθηκε το 1914, σε σχέδια του γνωστού αρχιτέκνονα Ερνστ Τσίλερ, στη θέση του Ναού του Αγίου Δημητρίου που καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά το 1890.

Additional information