ΑΜΠΕΛΙ, ΣΤΑΦΥΛΙ,ΚΡΑΣΙ Δ΄ΤΑΞΗ
- Λεπτομέρειες
- Δημιουργηθηκε στις Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013 18:39
- Γράφτηκε από τον/την head teacher
Στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα: « Το αμπέλι, το σταφύλι,το κρασί», που πραγματοποιείται στην ευέλικτη ζώνη, οι μαθητές των τμημάτων Δ1 και Δ2 μαζί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς:Σερέτη Παναγιώτη και Λιάμπα Δημήτρη επισκέφτηκαν τον αμπελώνα «Σερέτη».
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, αφού είδαν από κοντά τον αμπελώνα, ξεναγήθηκαν στο μικρό οινοποιείο όπου παρακολούθησαν τα στάδια της οινοποίησης του σταφυλιού καθώς και κάποια άλλα σχετικά θέματα:
- είδαν τις δεξαμενές που γίνεται η ζύμωση
- έβαλαν μόνοι τους σταφύλια στη μηχανή εκράγισης-σύνθλιψης
- είδαν το πιεστήριο όπου ολοκληρώνεται η σύνθλιψη
- έμαθαν πώς γίνεται η μέτρηση των σακχάρων
- είδαν το κελάρι όπου γίνεται η παλαίωση
- είδαν τους φελούς, τα «καψήλια» και τη μηχανή εμφιάλωσης
- είδαν και μύρισαν το ρετσίνι που χρησιμοποιείται στη ρετσίνωση κάποιων κρασιών
- και φυσικά δοκίμασαν μούστο …
τέλος ξεκουράστηκαν λίγο, παίζοντας.
Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.