Επίσκεψη στο Οχυρό του Ρούπελ

Το ιστορικό Οχυρό του Ρούπελ επισκέφθηκαν οι μαθητές της Στ΄τάξης και του Ε1 τμήματος του σχολείου, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στα πλαίσια εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι μαθητές στην επισκέψιμη στοά του οχυρού "έζησαν" στιγμές μάχης. Περπατώντας στους θαλάμους και στους πλευρικούς διαδρόμους είδαν τα διοράματα, που αναπαριστούν τους Έλληνες μαχητές της μάχης των οχυρών (πολυβολητή, γιατρό στο ιατρείο του που περιθάλπει τραυματία, τον επιλοχία στο γραφείο του και το γραφείο του λοχαγού) και άκουσαν πυροβολισμούς, εκπυρσοκροτήσεις πυροβόλων και τουφεκιών, επιθέσεις αεροπλάνων και άλλους ήχους της μάχης. Παρατήρησαν τους στόχους από τα "αόρατα" παρατηρητήρια και γνώρισαν την ιστορία του Οχυρού.

Στο χώρο του μουσείου είδαν στολές, μετάλλια και κειμήλια του ελληνικού και του γερμανικού στρατού, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει τις μάχες του 1941 και τους μαχητές του οχυρού σε ώρες ξεκούρασης και δράσης. Εντυπωσιάστηκαν από τον οπλικό εξοπλισμό της εποχής.

Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.

Additional information