Τα γραμματάκια κάνουν αποχή

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε, αν κάποιο ταπεινό γραμματάκι της αλφαβήτας, απ' αυτά τα μεσαία προς το τέλος, το ρο ας πούμε, ξαφνικά, σε μια κρίση εγωισμού, διεκδικούσε την πρώτη θέση στη σειρά των γραμμάτων;

Στέλλα Μιχαηλίδου

Την απάντηση στην ερώτηση έδωσαν οι μαθητές της Β΄ τάξης, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, παρουσιάζοντας “Το Όνειρο του Ρο” της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Tο έργο, με όλα του τα στοιχεία, το κείμενο και τα παιχνίδια της συγγραφέως με τη γλώσσα, τα σκηνικά του Δημήτρη Λιάμπα, τα κοστούμια της Πέρυς Κόλια, τη μουσική της Μαρίας Σουλτογιάννη, τη χορογραφία, τους φωτισμούς και τη γενική επιμέλεια της Άννας Χιώτου και φυσικά τις ερμηνείες των “ηθοποιών” του πολυπληθέστερου και μικρότερου ηλικιακά θιάσου του σχολείου μας, κέρδισαν το φιλόδοξο στοίχημα και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους θεατές. Συγχαρητήρια σ' όλους τους.

Επιμέλεια βίντεο: Άννα Χιώτου

Εξωτερικός δικτυακός τόπος. Προσοχή στη χρήση άλλων περιεχομένων.

Το 'Ονει-ρο κάπου εδώ τελειώνει...

Τα γράμματα μας μίλησαν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, τους δικούς μας φόβους και τις δικές μας ελπίδες. Μας δίδαξαν ότι κάθε πλάσμα είναι μοναδικό, αναντικατάστατο, έχει τη δική του αξία, αλλά και ότι χωρίς τη συνεργασία δεν μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα, ότι τελικά το άτομο μπορεί να ανθίσει μέσα στην ομάδα.

Οι παραστάσεις που δόθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πέρα από την επικοινωνία με τα νοήματα των έργων που παρουσιάστηκαν, πρόσφεραν στα παιδιά μια εμπειρία μοναδική, ξεχωριστή, αυτή της χαράς, της συνεργασίας και της ψυχαγωγίας.

 

 

Additional information