ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Οι μαθητές της Στ΄τάξης είχαν μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής δραματοποίησαν  το καυκασιανό παραμύθι, με τη βοήθεια των ρομποτικών κατασκευών Lego Mindstroms NXT. Η γνωριμία με τα "ρομποτάκια" και τις δυνατότητές τους ενθουσίασαν τους μαθητές, που υλοποίησαν τις ιδέες τους, κατευθύνοντάς τα με τη βοήθεια ενός απλού και εύχρηστου προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Ευχαριστούμε τον κ.  Νικ. Φαχαντίδη, αναπληρωτή καθηγητή του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος κα Σιούλη Στέλλα, δασκάλα, για τη δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας να  γνωρίσουν τη ρομποτική ως μέσο στη εκπαιδευτική διαδικασία και για τις ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν σ΄αυτούς - με εξαιρετική υπομονή- ικανοποιώντας την περιέργεια και την ανάγκη τους  για διασκεδαστικές δραστηριοτήτες. 

Επιμέλεια βίντεο: Άννα Χιώτου, εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι και έτσι μετατρέπει την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα - είναι γνωστό άλλωστε πως η μάθηση επιτυγχάνεται ευκολότερα, ταχύτερα και ουσιαστικότερα όταν συνδυάζεται με το παιχνίδι. Η πτυχή του παιχνιδιού που εµπεριέχουν τα προγραµµατιζόµενα ρομπότ αποτελεί ένα σηµαντικό παράγοντα θετικού κινήτρου και παρώθησης, κυρίως στην πρωτοβάθµια εκπαίδευση. Επίσης ευνοεί την ανάπτυξη ερευνητικού ενδιαφέροντος και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δράσουν ως επιστήμονες - εφευρέτες και να ανακαλύψουν δικές τους καινοτόμες ιδέες και λύσεις.

Additional information