Εκπαιδευτική εκδρομή Δ΄ τάξης

     Το άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ακάνθου, το Πολιτιστικό κέντρο και το ενυδρείο Ιερισσού επισκέφθηκαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας για την αρχαία Μακεδονία.

     Στο άλσος του Αριστοτέλη, του διάσημου φιλοσόφου και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα όργανα φυσικής, που είναι εγκατεστημένα εκεί σε μεγάλο μέγεθος για να μπορούν τα παιδιά να τα κινούν και να τα μελετούν καλύτερα, όπως η δίνη, το ηλιακό ρολόι, τα παραβολικά κάτοπτρα, οι οπτικοί δίσκοι, το πρίσμα, η πυξίδα και άλλα όργανα φυσικής που περιέγραψε ο Αριστοτέλης στο έργο του  "Φυσικά". Οι μαθητές μελέτησαν τον τρόπο λειτουργίας τους και θαύμασαν τον αδριάντα του Αριστοτέλη, ενώ μίλησαν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλοσόφου.

 img 1278   img 1273

     Στην αρχαία Άκανθο περπάτησαν στα ερείπια του αρχαίου τείχους της πόλης, θαύμασαν τη σοφή επιλογή του τόπου ίδρυσής της, τα αρχιτεκτονικά μέλη των οικοδομημάτων της και μίλησαν για την ιστορία της πολύ σημαντικής αυτής αρχαίας πόλης της Χαλκιδικής, που όμως δεν έχει ανασκαφή ακόμα συστηματικά.

img 1282   img 1298

     Τέλος στο Πολιτιστικό κέντρο Ιερισσού είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρισδιάστατη κινηματογραφική προβολή με θέμα τη θαλάσσια ζωή και επισκέφθηκαν το ενυδρείο της Ιερισσού, ενώ είδαν και ένα από τα τελευταία παραδοσιακά ναυπηγεία στην Ελλάδα: Το καρνάγιο της Ιερισσού.

 

Additional information