Erasmus+ 2020-21

Banner Erasmus

Δράσεις Erasmus+

Στο πλαίσιο της διάχυσης και της ανάδειξης των καλών πρακτικών και των καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσονται στο σχολείο μας και η σημερινή τηλεοπτική παρουσία της καθηγήτριας γαλλικών και υπεύθυνης υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ κας Χριστίνας Χατζηπαντελή.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των τμημάτων της Γαλλικής Γλώσσας Ε΄και Στ΄ τάξης και στην καθηγήτριά τους για την παρουσία τους στην 1η Ολυμπιακή Γαλλοελληνική Εβδομάδα.

1η Ολυμπιακή Γαλλοελληνική Εβδομάδα

Στο πλαίσιο της 1ης Ολυμπιακής Γαλλοελληνικής Εβδομάδας, που διοργανώνει, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, είχαμε τη χαρά σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου να "υποδεχτούμε" στο Σχολείο μας Angelo Tsagarakis. Οι μαθητές από τα τμήματα γαλλικών των τάξεων Ε και ΣΤ συνομίλησαν μαζί του και έθεσαν στα γαλλικά τις δικές τους ερωτήσεις. 

Ο Άγγελος Τσαγκαράκης μίλησε με τρόπο άμεσο και ευχάριστο στα παιδιά για την πορεία του στο μπάσκετ, τα ενδιαφέροντά του, την καθημερινότητα ενός διεθνούς παίκτη, τους κινδύνους του αθλήματος, τα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει στην καριέρα του και τις θυσίες που έπρεπε να κάνει, τους ανθρώπους θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πορεία του. Επίσης υπογράμμισε την αγάπη του για την Ελλάδα που είναι η χώρα καταγωγής του πατέρα του και μας εντυπωσίασε με την άνεσή του στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Μαζί με το Σχολείο μας, στη συνάντηση συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο τα παρακάτω σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκόπουλου, Δημοτικό Σχολείο Χρυσοστόμου Σμύρνης, Δημοτικό Σχολείο Saint-Joseph Πεύκης, Δημοτικό Σχολείο Marie Curie IFS, Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί και το Δημοτικό Σχολείο Jeanne d'Arc Πειραιά ενώ σε πραγματικό χρόνο έθεταν ερωτήματα και οι εταίροι μας από τα Σχολεία της Γαλλίας.

Ελπίζουμε η εμπειρία της συμμετοχής των μαθητών μας στην 1η Ολυμπιακή Γαλλοελληνική Εβδομάδα  να ενισχύσει το ενδιαφέρον τους για τη μελέτη της γαλλικής γλώσσας και να συμβάλει στην πρόοδό τους.

 

Η δασκάλα των γαλλικών

Χριστίνα Χατζηπαντελή

Συμμετοχή στην 1η Γαλλοελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα

Στο πλαίσιο της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Εβδομάδας στη Γαλλία, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, από 1 έως 6 Φεβρουαρίου 2021, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Γαλλική Πρεσβεία, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (EΘΝΟΑ) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνουν την 1η διαδικτυακή Γαλλοελληνική Ολυμπιακή Εβδομάδα και προσφέρουν στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και Λύκεια εικονικές συναντήσεις με έλληνες και γάλλους αθλητές υψηλού επιπέδου και Ολυμπιονίκες.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στη διοργάνωση αυτή και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές από τα τμήματα γαλλικών των τάξεων Ε και ΣΤ θα συνομιλήσουν με τον Angelo Constantin Tsagarakis, θέτοντας και τις δικές τους ερωτήσεις. Ο Τσαγκαράκης έπαιζε κολεγιακό μπάσκετ στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, με τους Oregon Beavers και στο Cal Poly Pomona, με τον Cal Poly Pomona Broncos.

Αναγνωρισμένος ως ένας από τους καλύτερους παίκτες 3x3 στη διεθνή σκηνή, υπήρξε μέλος και αρχηγός της γαλλικής εθνικής ομάδας που αγωνίστηκε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 3x3 του 2017.

Εκπροσωπώντας τη Γαλλία σε διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ 2017 και 2018, ο Τσαγκαράκης κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε βολές μεγάλων αποστάσεων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2017 στη Νάντη και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο του 2018 στο Βουκουρέστι.

Ήταν επίσης ο καλύτερος γάλλος παίκτης FIBA με κατάταξη 3x3 για το έτος 2015.

#γαλλικά #Erasmus #partageons_ensemble_la_passion_pour_les_jeux

Τηλεοπτική παρουσία

Τηλεοπτική παρουσία της καθηγήτριας Γαλλικών κας Χρ. Χατζηπαντελή στον τηλεοπτικό σταθμό "ΔΙΟΝ", με αφορμή την έναρξη του προγράμματος Erasmus+.

Erasmus+ 2020

«Ας μοιραστούμε το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»
 
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενώνουν αθλητές και αθλήτριες από τα κράτη των ηπείρων της γης και συγκεντρώνουν τα βλέμματα των ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.
Το Ολυμπιακό πνεύμα που έγινε τρόπος ζωής, με βαθιές ρίζες στην παγκόσμια ιστορία έρχεται τώρα να ενώσει τους μαθητές της Γαλλικής Γλώσσας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου με τους μαθητές του Ecole les Vikings της πόλης Caen της Γαλλίας, στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ 2020 “l'Europe pour S'ouvrir a la Citoyennete et A l'Engagement par le Sport ”- «Η Ευρώπη σαν μέσο προσέγγισης της Πολιτειότητας και της Ενασχόλησης με τον Αθλητισμό»
Με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα συμπεριέλαβαν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου στο ευρύτερο πρόγραμμα «Partageons tous ensemble la passion des jeux” «Ας μοιραστούμε το πάθος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» που υλοποιείται στα σχολεία της περιφέρειας Calvados της Γαλλίας.
Αξίες του Ολυμπισμού, όπως Φιλία-Σεβασμός-Άμιλλα-Ευγένεια-Αριστεία, που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλη την ανθρωπότητα θα προσεγγίσουν οι μαθητές μέσα από τη διμερή αυτή σχέση. Το πρόγραμμα είναι διετές, θα ολοκληρωθεί με ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών και η Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του σχολείου προσδιορίζεται στο ποσό των 28704 ευρώ για την υλοποίησή του.
Η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου θα εργαστεί για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος, και εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της στη διπλωματική ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα κα Florence Saint-Ygnan και στη συντονίστρια του προγράμματος την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας κα Χριστίνα Χατζηπαντελή.

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Συγχαρητήρια επιστολή

Additional information