Δραστηριότητες

Η τσάντα στο σχολείο

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την αριθ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 εγκύκλιό του καθιερώνει τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο». Η δράση αυτή ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2018 σε όλα τα σχολεία της χώρας και η τσάντα των μαθητριών και μαθητών θα παραμένει στο σχολείο για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, δηλαδή από την Παρασκευή έως την Δευτέρα, αυτό που θα αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Για το σχολείο μας με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, καθορίζεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά στοχεύει στην ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους και, παράλληλα, διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με δραστηριότητες που άπτονται των προσωπικών τους ενδιαφερόντων, συμβάλλοντας έτσι όχι μόνον στην γνωστική, αλλά και στην συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ

Η τσάντα στο σχολείο  ενισχύει τον ποιοτικό χρόνο του παιδιού με την οικογένεια!!!

Ξεκινάμε με το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιανουαρίου 2018!!!

Βασιλόπιτα

Νέα χρονιά, νέα αρχή!

...και φυσικά με την κοπή της βασιλόπιτας! Οι 12 τυχεροί των τμημάτων που κέρδισαν το φλουρί, μαζί με το δωράκι, να χαίρονται για την τύχη τους και οι υπόλοιποι να προσμένουν την επόμενη χρονιά, άλλωστε το φλουρί είναι διακαής πόθος όλων!

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους, αλλά και σε όλα τα μέλη του Συλλόγου προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!

Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά!

Με το καλό!

Λειτουργία σχολείου , λόγω απεργίας 14/12

Α1, Α2, Β1, Γ1, Γ2, Δ1,Δ2, Ε1 και Στ2 θα λειτουργήσουν κανονικά
Ε2 δε θα λειτουργήσει.
Β2 και Στ1 θα αποχωρήσουν 12.25 μ.μ. (5/ωρο)
Το Ολοημέρο θα λειτουργήσει, ενώ η διεύθυνση δε λειτουργεί.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης

Με παιχνίδια και μηνύματα ανακύκλωσης διασκέδασαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 τετρακόσιοι και πλέον (450) μαθητές των δημοτικών Σχολείων του Δήμου Πολυγύρου στη δράση «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που οργάνωσαν ο Δήμος Πολυγύρου και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Πολυγύρου.

lpa 1Τα παιδιά έφτιαξαν παζλ με θέμα την ανακύκλωση, επιδόθηκαν σε τσουβαλοδρομίες, «ψάρεψαν» σκουπίδια και τα διαχώρισαν ανάλογα με το υλικό κατασκευής τους, εξασκήθηκαν στον στόχο, κερδίζοντας βαθμούς, φωτογραφήθηκαν παρέα με τον κ. Μπλέκα (τη μασκότ του μπλε κάδου) και πήραν αναμνηστικά δωράκια για τη συμμετοχή τους στη δράση.
Σκοπός της εκδήλωσης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Ανακύκλωσης 2017» για τον Δήμο Πολυγύρου, είναι να μεταλαμπαδευτεί το μήνυμα της ανακύκλωσης, η σπουδαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος σε όλους. 

 

lpa 3Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι μαθητές των  Α2, Γ2, Δ2 και Στ2 τμημάτων.
 

Additional information